ispanyolcaya nasıl çalışmalıyım

 NASIL ÇALIŞMALIYIM? 

İlk olarak çalışmanı isteyeceğim kaynak, dinleme ve konuşma yeteneğini geliştirecek olan Hablemos Espanol serisi. Toplam 8 modülden oluşan bu serinin her bir modülünde 22 bölüm var ve her bölüm ortalama olarak 15 dakika sürüyor. Senden istediğim şey; konuşulanları dikkatlice dinlemen ve ekrana getirilen ifadeleri bir deftere yazıp anlamlarına ve telaffuzlarına bakman. Ayrıca her gün bir önceki gün deftere yazdıklarını tekrar etmeyi de ihmal etmemen.

Bahsettiğim seriye aşağıdaki linkten ulaşabilirsin.

Çalışma şeklin bir gün Hablemos Espanol serisi, ertesi gün ise gramer şeklinde olabilir. Ancak gramer çalışmaya başlamadan önce bir önceki gün izlediğin serinin ifadelerini tekrar etmeyi unutmamalısın.

Gramer çalışırken ilk olarak öğrenmeni istediğim konular şunlar olacak:

♦ İsimler (sustantivos )
fiiller (verbos)
sıfatlar (adjetivos)
zarflar (adverbios)
zamirler (pronombres)
bağlaçlar (conjunciones)

Yukarıdaki konular bir dildeki temel taşlardır ve mutlaka öğrenilmesi gereken konulardır. Dolayısıyla gramer temelini bu konularla atacaksın. Daha sonra önerdiğim kitaplar arasından kendine uygun olanı seçip baştan sona bitireceksin.

Her bitirdiğin konuyla ilgili internetten alıştırma çözmeyi de ihmal etmeyeceksin. Bu alıştırmalar o konuyu anlayıp anlamadığını sana gösterecek ve gramer öğrenimini sağlam bir şekilde gerçekleştirecek.

  Alıştırmalara aşağıda vermiş olduğum linkten ulaşabilirsin veya kendin de başka siteler araştırabilirsin.

Gramer öğrenirken aynı zamanda her gün bir haber metnini ya da okuma parçasını yazıcın varsa çıktı almanı, varsa metnin önce seslendirmesini dinleyerek metni takip etmeni, daha sonra bilmediğin kelimeleri belirleyip bunları kelime defterine yazmanı istiyorum. 

Yapabilirsen hepsi ile ilgili cümleler kur. Çok zamanımı alıyor diyorsan öğrenmekte zorlandığın kelimeleri seçip onlarla ilgili cümle kurabilirsin. Ancak benim sana tavsiyem kesinlikle her kelime için cümle hazırlaman.

Böylece kelimeler hafızanda çok daha kalıcı olacak ve kullanım şeklini de görmüş olacaksın.

  İnceleyebileceğin bazı haber sitelerini aşağıda veriyorum.

http://www.trt.net.tr/espanol/
http://www.elmundo.es/
https://www.newsinslowspanish.com/
https://elpais.com/
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/spanish?language=es

Henüz bakmadıysan, bu konu da dikkatini çekebilir: 

 -Hablemos Espanol Online-



Anahtar Kelimeler: ispanyolca nasıl çalışılır, ispanyolca öğreniyorum, how to learn spanish, ispanyolca dersleri

2 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski