Sıkça soruyorsun İspanyolca öğrenmem ne kadar zaman alır diye. Aslında bu tamamen senin göstereceğin çabaya bağlı olarak değişiyor ama yine de bugün aklındaki bu soruya cevap bulmana yardımcı olmaya çalışacağım.

  Yabancı dil öğreniminde 6 tane seviye bulunmaktadır. Bunlar;

A1 Principiante
A2 Básico
B1 Intermedio
B2 Intermedio Alto
C1 Dominio Operativo Eficaz
C2 Maestría

Az sonra verecek olduğum süre bilgilerini dikkatlice incelemeni istiyorum. Bu süreler bir dilde yeterli olgunluğa erişmen için gerekli olan sürelerdir. Eğer mümkün olduğunca planlı ve özverili çalışırsan aşağıda belirtilen sürelerde her bir seviyeyi tamamlamış olursun.

Evde kendi kendine öğrenmeye çalıştığından dolayı bu süreleri biraz aşman gayet normal. Ancak aşabileceğin süre 70-120 saat kadar bir süre olmalı. Daha fazla zaman harcıyorsan, öğrenirken çok fazla zaman kaybediyorsun demektir.

  Bahsetmiş olduğum ve sana referans olacağını düşündüğüm süreler şu şekilde:




A1 Principiante (90-100 saat)
A2 Básico (180-200 saat)
B1 Intermedio (350-400 saat)
B2 Intermedio Alto (500-600 saat)
C1 Dominio Operativo Eficaz (700-800 saat)
C2 Maestría (1000-1200 saat)

B2 seviyesini ele alacak olursak; bu seviyede yeterli olgunluğa ulaşabilmek için yaklaşık olarak 500-600 saatlik bir çalışma yapmış olmanız gerekiyor.

Yukarıda verdiğim süreleri aşmayacağını farz ederek; her gün 3 saat çalışmaya zaman ayırmanı istiyorum. Bu önemli çünkü bir gün dahi ara versen hem motivasyon kaybedersin hem de öğrendiklerinin çoğunu unutursun.

3 saatlik bir çalışma gerçekleştirirsen İspanyolca öğrenimindeki ilk adım olan A1 seviyesini yaklaşık olarak 1 ay (100saat/3saat= 33 gün) gibi bir süre içerisinde bitirmiş olacaksın. A2 seviyesi için ise yine yaklaşık olarak 2 aylık bir süreye (200 saat /3 saat = 66 gün) ihtiyacın olacak.

Kendini kandırma ve bu 3 saati güzel ve verimli bir şekilde kullan. Böylece yukarıda belirtilen sürelerde seviyeleri adım adım atlayabilirsin ve yeterli olgunluğa ulaşabilirsin.


♦ Her ay aşağıda vereceğim sitelerden kendine bir seviye tespit sınavı yap. İnternetteki seviye tespit sınavları tam olarak doğru sonuç vermeyebileceğinden en az 2 siteden bu sınavı gerçekleştir. Bu sayede nasıl bir ilerleme kat ettiğini görebilirsin.

  Seviye tespiti için kullanabileceğin siteler;
http://www.cervantes.to/test_inicial.html
http://www.tiatula.com/tests_nivel/espanol-A1
https://batterseaspanish.com/spanish-test-level-a/
http://www.spanish-test.net/spanish-test.htm


   UYARI
Bu yazdıklarımın bazı araştırmaların derlemesi, kişisel görüş ve önerilerin harmanlanması olduğunu unutma. Ben sana sadece kendimce bir yol haritası sunuyorum, kendi yolunu çizmek sana kalıyor.

Bunu da incelemelisin: Nasıl Çalışmalıyım?
-Hablemos Espanol Online-

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski