NOTTINGHAM 

Nothingham es una ciudad industrial, comercial y universitaria ocupada con cientos de miles de habitantes. Está cerca del centro de uno de los campos de carbón más ricos de Gran Bretaña. Esto es crucial en los Midlands por sus muchos tipos de industria. Nottingham es una ciudad industrial, pero no es para nada fea ni contaminada. El castillo de la ciudad es bastante famoso, y Nottingham tiene tres teatros, varios cines, una universidad muy grande y varios museos y galerías para atender las necesidades culturales de la ciudad.

Nottingham, yüz binlerce insanın yaşadığı yoğun bir sanayi, ticaret ve üniversite şehridir. Britanya’nın en zengin kömür madenlerinin birinin merkezine yakındır. Bu,  Midlands’da birçok endüstri çeşidi için önemlidir. Nottingham endüstriyel bir şehirdir fakat hiç de çirkin ya da kirli değildir. Şehrin kalesi oldukça ünlüdür ve Nottingham şehrin kültürel ihtiyaçlarına hizmet etmek için üç tiyatro, birkaç sinema, büyük bir üniversite ve çeşitli müzeler ve galerilere sahiptir.

 KELİME HAVUZU 
EL HABITANTE: EL RESIDENTE = SAKİN, BİR YERDE OTURAN KİMSE
EL CAMPO DE CARBÓN: EL YACIMIENTO DE CARBÓN = KÖMÜR MADENİ, KÖMÜR YATAĞI
CONTAMINADO = KİRLENMİŞ
VARIOS: DIVERSO =  ÇEŞİTLİ, BİRÇOK
BASTANTE= OLDUKÇA
EL CASTILLO: LA FORTALEZA = KALE
ATENDER: BAKMAK (MÜŞTERİYE), HİZMET ETMEK

 NOTLAR 
CON edatı “ile” anlamına gelmektedir ancak sahiplik bildirdiği durumlar da olabilir. Örneğin “el niño con camisa azul: mavi gömlekli çocuk”
SER fiili "olmak" anlamının yanı sıra  -dır, -dir”anlamına da sahiptir.
NO ES PARA NADA: hiç de … değildir” anlamını vermektedir.
DE edatı sağındaki ifadeye eklenerek “-ın, -in” anlamında kullanılır.  Örneğin, el castillo de la ciudad: şehrin kalesi



1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski